Actualitate

Inna a ajuns la un miliard de vizualizări pe youtube

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/12_ziua/inna.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Videoclipurile lansate de cântăreaţa de muzică dance Inna au depăşit un miliard de vizualizări pe youtube, informează managementul artistei într-un comunicat transmis marţi Agerpres.</p>

Inna a reuşit astfel să se plaseze în faţa altor mari artişti precum Nelly Furtado, care are vizualizări de 700 de milioane, Robbie Williams - 500 milioane, Kyle Minogue - 484 milioane.

Cel mai popular artist pe site-ul youtube este Justin Bieber cu 11 miliarde de vizualizări, urmat de Michael Jackson - 7,6 miliarde, Rihanna - 7,4 miliarde şi Lady Gaga - 7,1 miliarde.

Inna, pe numele său real Elena Alexandra Apostoleanu, s-a născut pe 16 octombrie 1986, la Mangalia.

A început să colaboreze cu echipa de producători Play & Win în 2008, an în care a fost lansat şi primul său disc single, „Hot”, piesă ce a ajuns pe primul loc în clasamentele radio din România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia şi Grecia.

În septembrie 2009, Inna a fost nominalizată la premiile MTV European Music Awards, categoria Best Romanian Act, trofeu câştigat o lună mai târziu. În aceeaşi lună artista a câştigat şi primul ei Disc de aur, pentru vânzările albumului „Hot” în Spania, iar un an mai târziu primeşte aceaşi distincţie şi în Franţa.

În septembrie 2010, Inna a câştigat Discul de aur şi în Franţa, apoi şi-a adjudecat al doilea trofeu consecutiv la MTV EMA.

La finele lui septembrie 2010, Inna a lansat videoclipul „Sun Is Up”. În prima săptămână de la lansare, clipul avea peste un milion de vizualizări pe Youtube.

La începutul anului 2010, piesa „Hot” câştiga prima poziţie în clasamentul Hot Dance Airplay din SUA, Inna devenind prima cântăreaţă româncă care reuşeşte o astfel de performanţă în cel mai popular top muzical din lume, Billboard.

La scurt timp, Inna reuşeşte să stabilească un nou record, de data aceasta în Olanda. Piesele „Deja Vu” şi „Hot” se regăsesc pe primele două poziţii din „Dutch Dance Top 30”, „Deja Vu” aflându-se pentru a patra săptămână consecutiv în fruntea clasamentului.

Inna şi-a trecut în palmares în martie 2011 şi Discul de platină în Franţa.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter