Actualitate

Praguri de sol pe încă 14 străzi, plus o nouă linie RATUC

<p>Înfiinţarea de noi treceri de pietoni pe zece străzi din Cluj-Napoca, instituirea unor sensuri unice de circulaţie, amplasarea de praguri de sol pe 14 străzi, dar şi înfiinţarea unei linii noi RATUC sunt doar câteva din subiectele care vor fi analizate în cadrul şedinţei de mâine a Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei care va avea loc la Primăria Cluj-Napoca.</p>

Astfel, s-ar putea înfiinţa treceri de pietoni noi pe mai multe străzi, printre care Bartok Bela – Frantz Liszt, Câmpului nr. 39 în zona grădiniţei Ţăndărică, Republicii – Ion Mincu. În cadrul şedinţei va fi analizată şi instituirea sensurilor unice de circulaţie pe 19 străzi printre care se numără Rene Descartes, sensul propus fiind dinspre strada Ceahlău spre strada Republicii, şi strada Caraiman, sensul propus fiind dinspre strada Rene Descartes spre strada Cireşilor.

Pragurile de sol ar putea fi amplasate pe 14 străzi, printre care strada Băişoara, zona Liceului Lucian Blaga, C.A. Rosetti, Baladei şi Mehedinţi, zona trecerii de pietoni de la numărul 63. Există şi propunerea de înfiinţare a unei staţii de transport în comun pe Bd. 21 decembrie 1989, înainte de intersecţia cu strada Joliot Curie, pe sensul de mers spre cartierul Mărăşti, şi înfiinţarea unei linii de transport în comun pe str. Mehedinţi, în situaţia în care se aprobă sensul unic de circulaţie. Este propusă şi amenajarea unor intersecţii cu sensuri giratorii la intersecţia de la monumentul Horea, Cloşca şi Crişan de pe strada Dragalina, Eremia Grigorescu, Octavian Goga şi intersecţia străzii Tăbăcarilor, Porţelanului, Paris.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter