Actualitate

Spectacol radiofonic „Ţara lui Caragiale”, la Muzeul de Artă Cluj

<p><img src="documente/stories/05_mai/17_ziua/12-muzeul%20de%20arta%20rp%201.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Muzeul de Artă Cluj-Napoca invită publicul vineri, 10 februarie, de la ora 15, în Sala Tonitza, la o primă audiţie cu public din cadrul proiectul „Ţara lui Caragiale”. Cu această ocazie va avea loc lansarea în ţară a spectacolului, după premiera din Bucureşti din data de 30 ianuarie.</p>

„Ţara lui Caragiale”, având subtitlul „Schiţe contemporane despre întâmplări trecute... sau invers!?” este un spectacol radiofonic produs de Teatrul Naţional Radiofonic în colaborare cu Radio România Cluj. Textele din schiţele „Articolul 214”, „Situaţiune şi Justiţie” sunt interpretate de actorii Teatrului Naţional din Cluj: Melania Ursu, Cornel Răileanu, Petre Băcioiu, Anca Hanu şi Ruslan Bârlea, conduşi de autorul proiectului, regizorul Mihai Lungeanu.

Audiţia e urmată de un dialog liber cu actorii şi regizorul spectacolului. „Este mai mult decât evident că istoria veacului trecut de la scrierea operei nu a lecuit firea românească de comportamentul diagnosticat cu atâta claritate şi încondeiat cu atâta aplicaţiune de geniul caragialian, am încercat să descifrăm rezonanţele contemporane ale replicilor devenite deja citate şi repere culturale”, spun reprezentanţii radioului.

Evenimentul face parte din manifestările dedicate „Anului Caragiale” la împlinirea a 160 de ani de la naşterea şi 100 de ani de la dispariţia marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale.

abonare newsletter