Actualitate

Contractul cu Bosch va fi semnat în 17 februarie

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/03_ziua/06%20bosch.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Săptămâna viitoare, pe 17 februarie, va fi semnat contractul cu producătorul german de componente auto Bosch. Vor fi negociate clauze pentru plata unor despăgubiri în cazul în care compania va pleca înainte de termenul prevăzut în contract.</p>

Pe un teren de 21 de hectare din Jucu, Bosch va construi o unitate de producţie, dar şi birouri, centru logistic, o clădire tehnică, parcări şi alei. Producţia va începe în partea a doua a anului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat ieri că în data de 17 februarie va fi semnat contractul cu Bosch, producătorul german de componente auto care va deschide o fabrică la Jucu în urma plecării Nokia. Contractul va fi semnat între trei părţi: Consiliul Judeţean Cluj, Tetarom şi Bosch. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean, în acest moment mai trebuie definitivate câteva detalii administrative.

„Compania Bosch a stabilit, împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Tetarom semnarea contractului pentru viitoarea investiţie de la Jucu în data de 17 februarie. În condiţiile în care nu vor apărea elemente noi, practic acea dată va fi data la care începe la Cluj o nouă investiţie importantă care va crea câteva mii de locuri noi de muncă. Mă bucur că după plecarea Nokia am reuşit, într-un timp scurt, să acoperim golul pe care l-a lăsat în bugetul judeţului. Sper ca locurile de muncă nou create prin aceste investiţii, Bosch şi De Longhi, să contribuie la menţinerea şomajului la un nivel redus şi la resurse bugetare suplimentare în bugetul judeţului”, a declarat Alin Tişe.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, după semnare, contractul va fi făcut public, dacă sunt de acord şi cei de la Bosch, şi nu va mai fi secret ca cel cu Nokia.

Producţia va începe în partea a doua a anului


Halele de producţie vor fi construite în acest an, iar producţia va începe în partea a doua a anului. Compania germană va primi 21 de hectare de teren pe care va ridica hale de producţie, birouri, centru logistic, parcări şi alei. „Contractul legat de teren este pe 49 de ani. Noi vom negocia cu această companie şi clauze care ţin de eventualele despăgubiri pe care vor trebui să le plătească în cazul în care vor pleca înainte de termen”, a adăugat Tişe.

El a mai spus că ajutorul de stat pe care Guvernul îl va acorda are în vedere inclusiv respectarea acestor clauze care vizează cuantumul investiţiilor şi durata în care investitorul trebuie să rămână în România

Protecţia angajaţilor, în contractul colectiv de muncă


Preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat că în ceea ce priveşte protecţia salariaţilor, aceasta va face obiectul contractului colectiv de muncă şi nu va face obiectul contractului dintre Consiliul Judeţean şi Bosch.

Investiţia Bosch la Jucu se ridică la 77 milioane de euro, iar în prima fază vor fi create 300 locuri de muncă. Săptămâna trecută, Guvernul a anunţat că va acorda ajutor de stat companiei germane.

abonare newsletter