Actualitate

Codaşi la locuri de muncă vacante

<p>Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, săptămâna aceasta numai 18 posturi vacante sunt disponibile în Cluj.</p>

 

Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la nivel naţional sunt vacante 6.196 de locuri de muncă. Numărul locurilor de muncă din judeţ a scăzut drastic faţă de săptămâna trecută, când Clujul era pe primul loc la oferta de posutri vacante, cu 852 de locuri de muncă anunţate de operatorii economici.


În schimb, în perioada 3 - 9 februarie, sunt disponibile numai 18 joburi la nivelul judeţului. Cele mai multe locuri de muncă, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, sunt de asistent personal al persoanei cu handicap grav. Alte locuri de muncă vacante în Cluj sunt ca agent de securitate, ajutor ospătar, inginer mecanic sau şofer de autoturisme şi camionete. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat un număr de 6.169 de posturi vacante pentru şomerii români.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Bucureşti, Călăraşi, Timiş şi Alba. Conform ANOFM, pentru persoanele cu studii medii, profesionale şi pentru lucrători necalificaţi sunt disponibile peste 5.600 de locuri de muncă, cele mai multe în domeniul confecţiilor şi a textilelor.

abonare newsletter