Actualitate

Unităţile şcolare din Cîmpeni (Alba) îşi suspendă temporar cursurile

<p>Trei unităţi şcolare din oraşul Cîmpeni, localitate în care de câteva zile se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din judeţul Alba, îşi vor suspenda temporar cursurile joi şi vineri, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat pentru Agerpres primarul Ioan Călin Andreş.</p>

 

Astfel, Şcoala Generală cu clasele I-VIII, Colegiul Naţional 'Avram Iancu' şi Grupul Şcolar Forestier, unităţi unde învaţă în jur de 2.600 de elevi, şi predau aproape 200 de cadre didactice, îşi vor suspenda cursurile timp de două zile. La acestea se adaugă şi mai multe grădiniţe, frecventate de câteva sute de copii. Hotărârea a fost transmisă, miercuri, şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Instituţiei Prefectului şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, cât şi unităţilor şcolare în cauză.

Atât marţi, cât şi miercuri, în Cîmpeni s-au înregistrat minus 22 de grade Celsius, cea mai mică temperatură din Alba, judeţ aflat sub atenţionare de cod portocaliu până în 3 februarie.

„Pe acest fond, în judeţul Alba au continuat acţiunile stabilite în şedinţa extraordinară convocată, luni, de prefectul Ştefan Bardan, pentru gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii atenţionării meteorologice de cod portocaliu pentru temperaturi foarte scăzute”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, maior Florin Zecheru.

Patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor, împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, au depistat de marţi până miercuri încă şase persoane care puteau fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute. Acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Alba Iulia - 1 caz, Centrul de Primiri Urgenţe Cugir - 3 cazuri, Centrul Social Filantropia Alba Iulia - 1 caz şi Căminul de persoane vârstnice Sebeş - 1 caz.

În total, în perioada 28 ianuarie - 1 februarie, au fost înregistrate în judeţului Alba 39 de cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.

Până miercuri, nu au fost raportate situaţii de avarie în ceea ce priveşte alimentarea cu utilităţi publice a consumatorilor din judeţul Alba.

În continuare, instituţiile judeţene cu atribuţii în acest sens monitorizează fenomenul, pentru a se lua din timp măsurile necesare salvării persoanelor fără adăpost, a precizat maior Florin Zecheru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter