Actualitate

Vernisaj „Fotoetnografica”, la Biblioteca Judeţeană

<p>Mâine, de la ora 13, în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Fotoetnografica”.</p>

 

Expoziţia e realizată în parteneriat de Centrele Judeţene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Maramureş.

Expun Tudor Platon (Paşcani), Mihai-Ian Nedelcu (Ploieşti), Gheorghe Petrilă (Oradea) şi Felician Sateanu (Baia Mare).

„Fotoetnografica” este o tabără de fotografie etnografică desfăşurată anual în Maramureş, începând cu anul 2007, având ca scop scanarea din punct de vedere fotografic a celor mai importante zone ale Maramureşului, în toate anotimpurile şi momentele mai importante legate de tradiţiile locale. De fiecare dată sunt invitaţi să participe fotografi din diferite părţi ale ţării, cele mai reprezentative imagini constituind apoi o expoziţie itinerantă şi baza unui minialbum.

Expoziţia prezentă pe simezele clujene în intervalul 1-12 februarie este rezultatul ediţiei a V-a a „Fotoetnografica” de la Văleni, din decembrie 2009, care s-a desfăşurat în prejma sărbătorilor de iarnă, instantaneele surpinzând obiceiurile specifice Crăciunului. Peisajul imaculat, de o tulburătoare frumuseţe a Maramureşului şi bogăţia tradiţiilor care se mai păstrează încă aici sunt reflectate în fotografii inedite, care se constituie în adevărate documente etnografice.

Expoziţia este itinerantă şi face parte dintr-un program de schimburi de expoziţii de fotografie etnografică, program iniţiat în urmă cu cinci ani de către cele două centre culturale din Cluj şi Maramureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter