Actualitate

Disponibilizaţii Nokia, „redirecţionaţi” spre două firme interesate de Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/31/04 daniel don ajofm _sc_18.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Printr-un proiect aflat la Comisia Europeană, cei care au rămas şomeri după închiderea fabricii Nokia de la Jucu vor primi mai multe tipuri de alocaţii care îi vor ajuta să îşi găsească de lucru.</p>

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj va organiza în perioada următoare cursuri de calificare pentru muncitorii disponibilizaţi de la Nokia.

„Există câteva firme care şi-au anunţat intenţia de a deschide filiale la Cluj, ca Transcarpatica sau Tehnoschi care vor să recruteze şomeri de pe piaţa de muncă clujeană. În consecinţă, la cererea acestora se vom organiza anumite cursuri de reconversie profesională pentru cei disponibilizaţi de la Nokia”, a explicat Daniel Don (foto), directorul executiv al AJOFM Cluj, precizând totodată că nu este foarte corect din partea celor două firme de reconversie profesională care au spus că se vor ocupa de şomerii de la Nokia să îi lase acum baltă. „Ne-au pasat nouă toţi oamenii disponibilizaţi, după ce au promis că se vor ocupa de ei. Este neprofesionist ce au făcut, dar nu îi putem lăsa baltă pe oameni, aşa că îi vom coopta în cadrul cursurilor”, a declarat Daniel Don.

Totodată, el a precizat că există un proiect depus la Comisia Europeană în ceeea ce îi priveşte pe foştii angajaţi Nokia, aflat în faza de implementare, prin care aceştia sunt ajutaţi să îşi găsească cât mai repede un loc de muncă. „Prin acest proiect oamenii vor primi anumite alocaţii. Alocaţia de transport este de 100 de euro, dată în două tranşe, care îi va ajuta pe şomeri să îşi plătească drumurile la posibilele interviuri. Apoi va exista alocaţia de interviu, de 200 de euro, care îl va ajuta pe om să se prezinte decent la un interviu, alocaţia de mobilitate, de 500 de euro şi alocaţia de participare la cursuri de reconvenţie profesională, de 200 de euro. Aceste ajutoare vor ajuta oamenii să îşi găsească mai uşor de lucru”, a declarat Daniel Don.




abonare newsletter