Actualitate

Call center pentru şomerii clujeni

<p>În luna februarie se va testa o aplicaţie nouă în cadrul call center-ului de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, care va încerca să realizeze potrivirea dintre cererea unor anumite posturi de către şomerii clujeni cu oferta aflată pe piaţa de muncă.</p>

 

La sfârşitul lunii, aplicaţia va lista toate persoanele care nu şi-au găsit nici un loc de muncă pe calificarea pe care o au, pentru că nu s-a potrivit cererea cu oferta. Celor aflaţi în această situaţie li se vor căuta posturi complementare, iar angajaţii AJOFM Cluj îi vor resuna pe cei în cauză punându-i în temă cu noile oportunităţi de angajare.


„De exemplu, dacă la noi în evidenţă există un şomer care a fost inginer chimist, dar noi nu avem un astfel de post, căutăm ceva complementar, ca agent vânzări produse farmaceutice, iar şomerul respectiv poate alege să activeze în acest post”, a explicat Daniel Don, director executiv al AJOFM Cluj.

Până la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, angajaţii call center-ului au luat gegătura cu peste 5.000 de clujeni cărora le-au fost identificate locuri de muncă.
În acelaşi timp, şomerii clujeni vor avea la dispoziţie un număr de telefon gratuit, 0372.696.190, prin care pot afla absolut toate posturile vacante existente în baza de date a AJOFM, fără a se mai deplasa până la sediu. Numărul va putea fi folosit începând cu data de 15 februarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter