Actualitate

Fani, nostalgici și curioși, la concertul Nazareth

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/30/12 mare dsc_01025.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Legendara trupă scoţiană Nazareth, lansată în anii '70-'80, a concertat sâmbătă seară pe scena Casei de Cultură a Studenților, în fața a câteva sute de clujeni, de toate vârstele, veniți să-i vadă.</p>

Scoțienii de la Nazareth s-au aflat pentru prima oară la Cluj.

Dan McCafferty (vocal), Jimmy Murrison (chitară), Pete Agnew (bas) și Lee Agnew (tobe) au urcat pe scena clujeană cu o întârziere de două ore față de ora anunțată, din cauza condițiilor meteo și întârzirerii avionului care i-a adus la Cluj, după cum au explicat organizatorii.

Scoțienii de la Nazareth, aflați pentru prima oară la Cluj și pentru a doua în România, au fost bine primiți de clujenii prezenți la concertul unei dintre cele mai mai longevive trupe rock.

Concertul de la Cluj a făcut parte din turneul de promovare a celui mai recent album al trupei, numit „Big Dogz”, lansat în primăvara lui 2011, la 40 de ani de la apariţia albumului omonim de debut (1971). Albumul este al 22-lea material discografic al trupei, și s-a bucurat de mult succes în Europa, Asia şi America de Sud.

Scoțienii au cântat atât piese mai vechi, „de pe vremea când eram înalt și frumos”, după cum a mărturisit râzând solistul, dar și piese de pe noul album.

Din concert nu a lipsit nici tradiționalul cimpoi, iar solo-urile de chitară și bas au fost recompensate de clujeni cu aplauze călduroase. Concertul a durat aproximativ o oră și jumătate, iar artiștii, deși aflați la o vârstă înaintată, nu i-au dezamăgit pe cei prezenți în sală, chiar dacă audiența a fost destul de reținută și nu s-a dezlănțuit. „Love hurts”, cea mai cunoscută piesă a lor, a fost cântată abia la final, la bis.


abonare newsletter