Actualitate

Aparatură modernă pentru Spitalul de Copii

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/30/02 ventilator evita drager.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Donația a fost făcută de Asociaţia Little People România.</p>

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca a primit, prin donaţie, aparatură de ultimă generaţie din partea Asociaţiei Little People România. Până acum, spitalul era nevoit să împrumute unele aparate pentru tratamentul copiiilor. Aparatura şi mobilierul donate au fost instalate în clinica de Pediatrie 1, clinica de Pediatrie 2 şi secţia de Terapie Intensivă. În plus, a fost dat startul renovării complete a unui palier.

Asociaţia Little People a anunţat în luna decembrie a anului trecut o serie de donaţii de aparatură de ultimă generaţie şi mobilier către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca. Între timp, aparatura şi mobilierul au fost instalate în cadrul clinicii de Pediatrie 1, Pediatrie 2 şi secţia Terapie Intensivă a spitalului şi totodată a fost dat startul renovării complete a unui palier.

Printre donaţiile făcute se numără un sistem Prometheus de epurare extra-renală pentru insuficiență hepatică și pentru secția de dializă, un microscop pentru aplicații în diagnosticul anatomopatologic și citologic, un ventilator Drager pentru nou născuți şi un aparat ecocardiografie pentru secţia de radiologie şi compartimentul cardiologie din Clinica Pediatrie I.

„Noi, până acum nu am avut niciun astfel de aparat, de aceea, de multe ori, am fost nevoiţi să împrumutăm de la un alt compartiment al spitalului sau de la un alt spital. Sunt copii care au nevoie de ventilator pentru săptămâni sau luni de zile. Numărul de copii care au nevoie de ventilator la noi într-un an este destul de mare, în jur de 100-200”, a declarat dr. Eniko Kovacs, şef de secţie Anestezie Terapie Intensivă.

Printre aparatele donate se numără şi sn sistem de video capsulă endoscopică, folosit pentru investigarea intestinului subţire.

Reparaţii aproape gata cu ajutorul asociaţiei


Conducerea spitalului a subliniat, în luna decembrie a anului trecut, că reparaţiile din Clinica Pediatrie I sunt aproape gata datorită ajutorului venit din partea asociaţiei. „Cu sprijinul Asociației Little People sunt aproape de finalizare unele lucrări de reparații din Clinica Pediatrie I și în zilele următoare este așteptat un transport cu mobilier atât de util pentru amenajările interioare din cadrul aceleiași clinici”, declara, în decembrie 2011, dr. Cornel Aldea, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter