Actualitate

Premierul Emil Boc, la Palatul Cotroceni

<p>Premierul Emil Boc se află, duminică, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu, potrivit unor surse politice citate de Agerpres.</p>

 

În contextul actualelor proteste, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat vineri, că exclude varianta ca premierul Emil Boc să demisioneze, însă spune că o posibilă remaniere ar putea avea loc după vizita FMI în România.

„Eu exclud această variantă (a demisiei primului ministru - n.r.). Cred că în acest moment un nou guvern cu un nou prim ministru ar crea României mari dificultăţi şi că nu are nevoie de acest lucru. De aceea, eu exclud categoric această alternativă, această posibilitate”, a spus Oltean.

Liderul PDL consideră că varianta remanierii va fi analizată 'mult mai temeinic' după vizita Fondului Monetar.

Într-o declaraţie de presă, susţinută săptămâna trecută la Palatul Cotroceni, şeful statului spunea că şefii de stat nu pot să demisioneze în perioade de criză şi că nu ia în considerare o asemenea soluţie.

„Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioadă de criză. Obiectivul major este să-ţi asumi criza şi să treci ţara şi poporul prin criză. Nu iau în considerare o asemenea soluţie, decât dacă va fi evident că asta este soluţia”, spunea Băsescu, întrebat dacă s-a gândit să demisioneze în contextul actualelor proteste din Bucureşti şi din ţară.

Luni, preşedintele Traian Băsescu va participa la lucrările Consiliului European de la Bruxelles.

Ultimele Stiri
abonare newsletter