Actualitate

Zboruri anulate și trenuri întârziate din cauza ninsorii

<p>Zăpada abundentă care s-a depus miercuri a cauzat ieri anularea a cinci zboruri de pe Aeroportul Cluj-Napoca, trenurile au ajuns cu întârzieri de aproximativ 10 minute, iar trenul Interregio care a plecat miercuri la ora 22.50 din Cluj-Napoca a ajuns la București cu o întârziere de peste cinci ore.</p>

Vremea de miercuri, când la Cluj-Napoca a nins timp de 25 de ore, a perturbat zborurile de pe Aeroportul Cluj-Napoca și circulația trenurilor cu destinația București. Iuliu Pop, directorul operațional al Aeroportului Cluj-Napoca, a declarat că aeroportul este operațional, însă au fost câteva zboruri anulate din cauza condițiilor meteorologice. Astfel, au fost anulate cursele Tarom care trebuiau să plece din București la Cluj-Napoca miercuri seară și joi dimineața la ora 8.00 și ora 9.00. De asemenea, au fost anulate cursele care aveau orele de plecare 10.50 și 13.40 de la Cluj la București. Acestor zboruri anulate li se adaugă și cursele Cluj-Viena cu plecare joi, la ora 9.05, și cea care trebuia să sosească de la Viena la ora 13.40.
La nivel național au fost anulate ieri 28 de zboruri.

Trenuri spre București, cu întârziere de cinci ore


Potrivit dispecerului Gării Cluj-Napoca, la trenurile care au sosit din București nu s-au înregistrat întârzieri mari, ci doar de aproximativ 10 minute. Însă cea mai mare întârziere s-a produs la trenul Interregio care a plecat din Cluj-Napoca, miercuri la ora 22.50 și a sosit în București, joi în jurul orelor prânzului, cu o întârziere de peste cinci ore.
Probleme serioase legate de circulația trenurilor s-au înregistrat în sudul țării. CFR Călători a anunțat ieri anularea a aproximativ 40 de zboruri din zona de sud și întârzieri pentru alte 20 de trenuri.

Portul Constanța, închis din cauza vremii

Conform informațiilor de pe siteul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, patru porturi fluviale şi maritime, precum şi căile navigabile Bara şi Canalul Sulina au fost închise din cauza vântului puternic. Astfel, au fost închise porturile Constanţa Nord şi Sud maritim şi fluvial, Mangalia şi Midia.

Gata cu ninsoarea zilele următoare

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, nu se mai anunță ninsori pentru vineri și sâmbătă, în Transilvania. Va fi cer variabil, iar temperaturile vor fi cuprinse -10 și 2 grade Celsius.

Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat ieri că misiunile de intervenţie pentru a ajunge la persoanele blocate din cauza ninsorii abundente au fost îndeplinite cu mare dificultate din cauza vântului puternic. Aceștia au spus că în unele zone a putut fi asigurată asistenţa pentru 54 oameni, aflaţi pe o distanţă de 200 metri, doar într-un interval de 4-5 ore.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter