Actualitate

În judeţul Cluj nu există turişti blocaţi de zăpadă

<p>În judeţul Cluj nu există la ora actuală niciun turist blocat în munţi din cauza căderilor masive de zăpadă din ultimele zile.</p>

Pentru a preveni astfel de situații, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au cerut structurilor de primire turistică membre ale FPTR să acorde mese şi băuturi calde gratuite, dar şi o reducere de 50% din valoarea cazării, pentru persoanele care au rămas blocate din cauza viscolului.

 


Preşedintele FPTR, Mohammad Murad, a estimat că peste 10.000 de turişti erau ieri blocaţi în diverse oraşe şi staţiuni din întreaga ţară din cauza vremii.

„Cheltuielile generate de această măsură de ajutor vor fi suportate integral din bugetul FPTR. Persoanele aflate în situaţii de urgenţă care doresc să beneficieze de sprijinul acordat de MDRT şi FPTR pot apela nonstop şi gratuit linia telverde pentru turism 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică”, a spus Mohamad Murad.

Răspunzând solicitării, la Cluj, reprezentanții AB Onix Hotel au pregătit un pachet special pentru cei aflați în situații de acest fel. „Oferim reducere de 50% la cazare, mic dejun gratuit, ceai și cafea calde, transport și, dacă este nevoie, asigurăm și suport medical”, ne-a declarat Manuela Moldovan, director la Onix Hotel. „Dacă se vor anula și alte curse de avion de la Cluj, putem fi apelați la telefon 0264.414.076”, ne-a mai precizat reprezentanta Onix Hotel.

Ultimele Stiri
abonare newsletter