Actualitate

1.000 de joburi de Jucu

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/26/03 alin tise brifing consiliu judetean _sc_02.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Compania italiană DeLonghi a semnat miercuri un contract cu Nokia România și cu Consiliul Județean Cluj prin care preia halele din Jucu, unde a funcționat Nokia.</p>

Odată cu venirea DeLonghi la Cluj, la Jucu vor fi create între 600 şi 1.000 de locuri de muncă, investiția va fi de aproximativ 30 milioane de euro şi se estimează că producția va începe în acest an. În fostele hale Nokia va mai veni și o companie care produce componente auto.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a anunțat miercuri că halele din Jucu unde a funcționat Nokia România au fost preluate de compania italiană de electrocasnice DeLonghi. Ieri a fost semnat contractul în acest sens între Nokia România, compania italiană și Consiliul Județean Cluj. Astfel, Clujul găzduiește a cincea fabrică din lume DeLonghi, după cele două din China, una în Italia și una în Rusia.

Alin Tișe a declarat că investiția va fi de aproximativ 30 milioane de euro și vor fi create între 600 și 1.000 de locuri de muncă. „Sperăm să începem angajările în partea a doua a anului. Compania italiană nu are obligația să facă angajări din rândul foștilor angajați Nokia”, a menționat președintele Consiliului Județean. El a adăugat că investitorii vor reveni în Cluj peste câteva săptămâni pentru a discuta noi detalii despre angajări.

Electrocasnicele care vor fi produse la Cluj vor intra pe piața de profil din întreaga lume. DeLonghi și-a anunțat intenția de a folosi componente fabricate în România. „Un aspect foarte important este faptul că DeLonghi și-au anunțat dorința de a subcontracta componente de la producătorii români”, a mai spus Alin Tișe.

Conducerea Nokia consideră DeLonghi înlocuitorul perfect

Reprezentanții Nokia au afirmată că, după ce în septembrie 2011 şi-au anunţat intenţia de a opri producţia de la Cluj, compania a căutat potenţiali cumpărători pentru halele de producţie, cu sprijinul autorităţilor locale şi naţionale din România. „Pe parcursul evaluării interesului faţă de fabrica Nokia, am făcut eforturi pentru a găsi un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a crea locuri de muncă aici în viitorul apropiat. DeLonghi a fost candidatul ideal din ambele puncte de vedere şi suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să asigurăm un viitor fabricii, atât de repede”, a declarat Robert Andersson, senior vicepresident în cadrul Nokia.

Urmează și un investitor din domeniul auto

Alin Tișe a precizat ieri că după investitorul italian, tot în Tetarom III ar putea să vină și o companie din domeniul producției de componente pentru automobile. „Suntem în discuții avansate cu un producător de componente auto. La sfârșitul lunii februarie sper să vă pot anunța numele investitorului”, a spus președintele Consiliului Județean.
Această investiție ar urma să fie de 60 milioane euro și vor fi create între 1.500 – 2.000 de locuri de muncă.

DeLonghi, lider mondial pe piața electrocasnicelor

DeLonghi  este unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice, în special în domeniul automatelor de cafea, aparatelor de bucătărie, îngrijirii locuinţei şi confortului casnic. Grupul are o cifră de afaceri de aproximativ 1,4 miliarde de euro şi este listat la Bursa din Milano. Mărcile sale distinctive, DeLonghi şi Kenwood, sunt recunoscute la nivel global ca simboluri ale calităţii, design-ului şi inovaţiei. Producătorul a realizat în 2010 venituri totale de 1,62 miliarde de euro, având un număr mediu de 7.000 de angajaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter