Actualitate

Centura se surpă, directorii DRDP „aruncă mâţa“ de la unul la altul

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/25/02 centura valcele apahida drum _sc_17.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Parapeții de susținere a centurii Vâlcele-Apahida s-au rupt, dar conducerea Direcției Regionale Drumuri și Poduri pasează problema de la un director la altul.</p>

Centura ocolitoare Vâlcele-Apahida, inaugurată în octombrie anul trecut, dă semne că are probleme serioase. Parapeții de susținere împotriva alunecărilor de teren s-au rupt în mai multe locuri și există riscul ca aceștia să cadă din cauza presiunii pământului.

Parapeții care au fost construiți pe o lungime de aproximativ doi kilometri pentru a proteja centura ocolitoare de alunecările de teren au început să se rupă, în ultimele zile. Alunecarea de teren a apărut pe un sector de drum la care încă se mai lucrează şi unde limita de viteză este destul de mică, respectiv 30 de kilometri pe oră, tocmai din cauză că porţiunea de şosea se află într-o zonă cu probleme. De altfel, solul moale care a determinat alunecările de teren și ruperea pereților de beton din ultimele zile a întârziat finalizarea lucrărilor mai mulți ani.

Cine suportă reparaţiile?

Conducerea Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj nu a oferit nicio informație cu privire la această situație sau a modului cum va fi rezolvată problema. Ion Pantelimon, directorul DRDP Cluj, a precizat că este în concediu, iar detalii despre această problemă pot oferi celelalte persoane din conducere. Contactat de reporterii Monitorul de Cluj, Ioan Crișan, director adjunct întreținere și infrastructură în cadrul DRDP Cluj, a afirmat că nu poate oferi informații despre acest subiect decât directorul de investiții, deoarece lucrarea se află încă în garanție. Nici acesta din urmă nu a putut fi însă contactat.

Autorităţile locale susţin că reparaţiile vor fi suportate de firma care a executat lucrările, din moment ce sunt încă în garanţie. „Partea bună este că lucrarea este încă în garanţie, deci constructorul ar trebui să revadă. Cred că iniţial nu s-a făcut un studio geo aşa cum trebuie”, a declarat prefectul Florin Stamatian, citat de Agerpres.

Centura, inaugurată de Boc în toamna lui 2011


Centura ocolitoare Vâlcele-Apahida a fost inaugurată pe 20 octombrie 2011 chiar de premierul Emil Boc. Atunci, primul ministru a testat personal „centura de diamant” la volanului unui SUV românesc, o Dacia Duster. Boc s-a declarat la vremea respectivă mulţumit de lucrare, chiar dacă construirea centurii a debutat în 2006 şi s-a întins la nesfârşit.

La acea dată nu a fost dată în circulație o porţiune de drum de circa un kilometru care nu a putut fi terminată din cauza alunecărilor de teren, dar care va fi gata în luna iunie 2012, a dat asigurări Emil Boc, la inaugurare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter