Actualitate

Protest al militarilor pensionari în faţa Prefecturii Cluj

<p>Aproximativ o sută de cadre militare în rezervă au protestat ieri în faţa Prefecturii Cluj şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, dar şi a guvernului.</p>


Oamenii sunt nemulţumiţi în special de tăierea pensiilor, dar şi de faptul că, susţin ei, românii nu mai sunt respectaţi în ţara lor.

„Nu vreau ca băieţii mei să mă întrebe de ce l-am lăsat pe Băsescu să ne încalece, aşa cum l-am întrebat eu pe tata de ce a l-a lăsat pe Ceauşescu să ajungă dictator. Şi foamea noastră de demnitate şi de dreptate e la fel de mare. Am sperat să am o bătrâneţe fericită. În ianuarie mi-au tăiat 30 de lei din pensie, dar obrazul meu nu costă 30 de lei, de aceea am ieşit”, a spus un militar care a precizat că a lucrat 35 de ani în sistem.

Alţi militari au spus că îl apreciază pe Alexandru Gheorghe, locotenentul de la unitatea din Câmpia Turzii care a protestat luni la Bucureşti în ciuda faptului că nu avea voie să participe la o astfel de manifestare, pentru curajul de a spune ce gândeşte. Militarii au mai spus că i-a jignit foarte tare faptul că preşedintele Traian Băsescu a spus despre ei că au „pensii nesimţite”. „Aş vrea să-l văd stând zi de zi în poligoane şi puncte de comandă, venind acasă doar câteva zile pe lună”, a spus un militar pensionar.

Mitingul a fost autorizat, iar reprezentanţii protestatarilor i-au înmânat prefectului judeţului Cluj, Florin Stamatian, o listă cu nemulţumirile lor, pe care acesta ar trebui să o transmită mai departe guvernului.

 

abonare newsletter