Actualitate

Câteva sute de persoane participă la mitingul militarilor disponibilizați din Piaţa Victoriei

<p>Câteva sute de persoane participă la mitingul cadrelor militare disponibilizate care se desfăşoară marţi în Piaţa Victoriei din Capitală.</p>

Participanţii la miting poartă pancarte pe care scrie „Onoare, respect, libertate” sau „Vrem alegeri anticipate” şi scandează lozinci precum „Demisia”, „Vrem respect”, „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică!”, „Bucureşti, nu uita, Ţara e de partea ta” sau „Veniţi cu noi!”.

La tribuna amenajată în scuarul din faţa Guvernului au urcat liderii mai multor federaţii sindicale din ţară, care au decis să se alăture protestului organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

„Dacă guvernaţii actuali nu sunt în stare să conducă ţara aşa cum trebuie, atunci să plece. Noi dorim ca în fruntea statului să se afle o conducere cinstită şi onestă care să apere interesele tuturor categoriilor de cetăţeni”, a afirmat de la tribuna amenajată în Piaţa Victoriei, Denisa Popovici, preşedintele Alianţei Naţionale Feroviare.

Potrivit comunicatului transmis luni de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Piaţa Victoriei sunt aşteptate să protesteze marţi peste 10.000 de persoane, atât din cadrul SCMD cât şi din partea altor 35 de federaţii sindicale din toată ţara.

Printre organizaţiile sindicale care şi-au anunţat participarea la protest se numără Federaţia Sindicatelor din Justiţie /FSJ/, Sindicatul Naţional al Revoluţionarilor, Liga Naţională a Revoluţionarilor din Decembrie 89, dar şi sindicate din învăţământ şi sănătate.

Mitingul propriu-zis va avea loc în Piaţa Victoriei, între orele 11.30-14.30, iar între orele 14.30 - 15.30 se va pleca în marş pe traseul Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor, până la Piaţa Charles de Gaulle - Calea Dorobanţi, iar apoi până la sediul TVR. Aici manifestanţii se vor grupa pe str. Emil Pangratti şi pe trotuarul din faţa TVR, unde vor continua protestul până la 16.30.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter