Actualitate

Infracționalitatea a scăzut în județul Cluj în 2011

<p>Anul trecut, infracționalitatea a scăzut în județul Cluj, potrivit raportului de activitate al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Cluj pe anul 2011.</p>

Din datele centralizate de IPJ Cluj reiese că fenomenul infracţional la nivelul judeţului Cluj s-a diminuat, înregistrându-se o scădere de 4,82 % a faptelor penale sesizate faţă de anul 2010. Județul Cluj se situează pe locul 26 la nivel naţional, din acest punct de vedere.

În ceea ce priveşte infracţionalitatea contra persoanei se constată o scădere cu 11,24% a numărului de fapte sesizate. „Criminalitatea de mare violenţă reprezintă 1,17% din totalul infracţiunilor contra persoanei şi 1,56% din totalul infracţiunilor contra vieţii, integrităţii şi sănătăţii”, se mai arată în raport.

Pe de altă parte, furturile au înregistrat o creştere de 6,40%. De asemenea, au fost constatate 376 infracţiuni de evaziune fiscală, fiind cercetate un număr de 429 persoane. „Infracţionalitatea economico-financiară sesizată a scăzut cu aproape 24%, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire a siguranţei mediului de afaceri din judeţul Cluj”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

În perioada supusă analizei, numărul total al infracţiunilor stradale sesizate a cunoscut o scădere de peste 13%, în comparaţie cele sesizate în cursul anului 2010, ceea ce plasează județul Cluj pe locul 8 pe țară, sub media națională.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter