Actualitate

690 de posturi vacante săptămâna aceasta la Cluj

<p>Clujul se situează pe primul loc, la nivel naţional, în ceea ce priveşte locurile de muncă vacante pentru şomeri, în această săptămână. Astfel, la nivelul judeţului, sunt disponibile 690 de locuri de muncă.</p>

La nivel naţional, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile peste 7.000 de locuri de muncă, cu peste 1.000 în plus faţă de săptămâna anterioară. Cele mai multe posturi vacante sunt în Cluj (690), Iaşi (629), Braşov (554) şi Bucureşti (478).

În judeţul Cluj, cele mai multe posturi vacante sunt pentru cei cu studii medii, precum confecţionar asamblor în articole textile (114 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Cluj), muncitor necalificat în industria confecţiilor (70), şofer autocamion (49), curier (20) sau muncitor la ambalarea produselor (15). Cei cu studii superioare au ceva mai puţine opţiuni. Totuşi, există posturi vacante pentru 27 de programatori, doi directori de vânzări şi doi directori economici, un coordonator de colectiv bancă, trei ingineri mecanici, patru asistenţi medicali, trei medici stomatologi şi trei medici veterinari.

În ţară, cei mai căutaţi sunt lucrătorii, operatorii şi muncitorii necalificaţi din industria textilă.

Potrivit celui mai recent comunicat al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Cluj, numărul şomerilor din judeţ era la sfârşitul lunii noiembrie 2011 de 12.388 persoane, iar rata şomajului, calculată faţă de populaţia activă, reprezenta 3,6%.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter