Actualitate

Cadrele didactice ies vineri în stradă

<p>Sindicatele din învăţământul preuniversitar (FSLI, FSI Spiru Haret şi FEN) vor picheta, azi, între orele 15 şi 16 sediul Ministerului Educaţiei.</p>

 

La manifestare a fost anunţată participarea a 300 de persoane. După acţiunea de pichetare, protestatarii se vor deplasa spre Piaţa Universităţii. Nemulţumirile sindicaliştilor vizează faptul că în anul 2012 nu se acordă nici o majorare a salariilor personalului din învăţământ, astfel încât nu se poate recupera reducerea cu 25% a salariilor. De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016.

Alte probleme aduse în discuţie de protestatri fac referire la practica de asumare a răspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esenţiale, ca de exemplu Legea educaţiei naţionale, Legea de modificare şi completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Lucia Cojocaru, lider al FSLI Cluj, a declarat că după acestă manifestare va urma la Cluj, în data de 23 ianuarie, un pichet al cadrelor didactice locale în faţa Prefecturii şi că se continuă strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter