Actualitate

București: Participanţii la mitingul USL se deplasează spre Piaţa Victoriei

<p>O parte dintre protestatarii care participă la mitingul USL au părăsit zona prevăzută prin protocolul încheiat între Primăria Capitalei şi PNL şi se deplasează către Piaţa Victoriei, a declarat, joi, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.</p>

 

„În acest caz, organizatorul se face responsabil pentru nerespectarea obligaţiilor din Protocol, conform Legii 60/1991. Protocolul a fost agreat de ambele părţi, de la trasee la orele de desfăşurare. Nu le-a fost impus nimic organizatorilor. În momentul în care protocolul nu a fost respectat, organizatorii şi-au asumat responsabilitatea. Vom asigura măsurile de ordine publică în continuare, Jandarmeria îşi reconfigurează forţele şi va asigura desfăşurarea unui protest paşnic”, a precizat Militaru.

El a adăugat că Poliţia Rutieră îşi redimensionează echipajele din teren şi face apel la populaţie să ocolească zona Pieţei Victoriei.

„Cerem scuze bucureştenilor pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că prin măsurile pe care le vom lua, adaptate la noile condiţii ale protestului, vom diminua cât mai mult disconfortul. Facem apel la responsabilitate civică din partea celor care organizează manifestaţii publice şi le reamintim că legea prevede clar limitele în care astfel de adunări publice se pot desfăşura', a mai spus Marius Militaru.

Aproximativ 1.000 de protestatari se aflau, joi seară, în jurul orei 18,00, în faţa Guvernului, scandând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui şi cerând demisia celor doi.

Alţi participanţi la „Mitingul pentru libertate” merg pe jos, blocând circulaţia pe bd. Lascăr Catargiu, pe sensul de mers spre Universitate, sau cu metroul, spre Universitate.

La Piaţa Victoriei se află jandarmi care au făcut un cordon în faţa Guvernului, maşini ale pompierilor şi ambulanţe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Florin Hulea, la ora 18,00 aproximativ 4.000 de oameni, participanţi la mitingul USL, s-au îmbarcat în autocare.

Potrivit USL, 20.000 de manifestanţi participă la mitingul de la Arcul de Triumf.

Ultimele Stiri
abonare newsletter