Actualitate

Peste 300 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii din București

<p>Peste 300 de persoane se aflau, joi după amiază, în Piaţa Universităţii, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.</p>

„Protestul a decurs fără probleme deosebite în continuare. Nu au fost persoane conduse la secţie sau alte incidente”, a declarat Georgian Enache.

Referindu-se la intenţia Asociaţiei Suporterilor Români de a participa la mitingul din Piaţa Universităţii, acesta a declarat că în condiţiile în care aceştia îşi vor face apariţia la miting şi vor manifesta paşnic, jandarmii le vor asigura libertate de exprimare şi protecţie.

„Din mass-media am înţeles că o asociaţie a suporterilor ar fi emis un comunicat că vor veni în piaţă. Atât timp cât se vor prezenta în condiţiile legii, fără obiecte interzise asupra lor, şi vor protesta paşnic şi civilizat, libertatea de exprimare şi protecţie le va asigurată de jandarmi”, a declarat Georgian Enache.

Enache a precizat că la protest nu sunt prezenţi studenţi decât în grupuri izolate.

„Sunt grupuri izolate care se proclamă ca fiind din rândul studenţilor. În Piaţă este o diversitate foarte mare de categorii sociale şi identităţi”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

În a şaptea zi de protest desfăşurată în Piaţa Universităţii manifestanţii scandează lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Pe bannerele protestatarilor pot fi citite lozinci ca: „Blocul Naţional al Revoluţionarilor - Libertate, alegeri anticipate!”, „Nu confiscaţi Piaţa Universităţii!”, „Vrem o ţară ca afară!”, „Suntem prizonierii inconştienţei voastre!”, „USL - Nu uităm Decembrie 1989!”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter