Actualitate

Ora de frumusețe / Celulita – cauze și tratament

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/20/12 celulita si slabire.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După o iarnă lungă ne pregătim să intrăm în vară cu forțe proaspete, sănătoase dar și frumoase. Astfel, în această perioadă, trebuie să ne remodelăm corpul, să dăm jos kilogramele în plus și să scăpăm de cel mai negru coșmar al femeilor: celulita! Celulita afectează în procent de 90% femeile și apare în adolescență.</p>

Ioana Moșuțiu, specialista în masaj de la Salon Palas Athena, ne explică în câteva cuvinte ce înseamnă celulita, care sunt cauzele și efectele acesteia, dar și cum putem scăpa de ea.

Pornim de la premisa că celulita este efectul unor cauze de natură hormonală sau provocate de noi, cum ar fi alimentația nesănătoasă, aportul hidric insuficient, lipsa mișcării. Astfel, analizându-le pe fiecare, în parte, putem să corectăm aceste cauze și să îndepărtăm celulita.
Cauze

Pe lângă faptul că este inestetică, celulita poate să însemne o proastă circulație a sângelui din zona membrelor inferioare. Diferențiem aici două tipuri de celulită, estetică și infecțioasă. Cea estetică aduce prejudicii frumuseții noastre însă fără a ne afecta vizibil viața. Cea de natură infecțioasă este dureroasă, dar mai rară, și se datorează apariției unor streptococi. Aflând cauza principală a celulitei putem determina un tratament corespunzător.

Lipsa aportului hidric, precum și consumul excesiv de sare favorizează retenția apei în organism și formarea țesutului adipos, astfel cauzând depunerea celulitei. De asemenea, alimentația nesănătoasă, bogată în grăsimi, carbohidrați, zaharuri duce la formarea de depozite de grăsime la nivelul epidermei și apare acel aspect al pielii numit și „coajă de portocală”.

Ce putem face?

Primul pas în încercarea de remediere a acestei afecțiuni este autocontrolul. Evitarea alimentelor care furnizează celulelor acele “motive” pentru a le depozita, aici vorbim despre alimentele menționate anterior. În alimentația sănătoasă trebuie să predomine legumele, fructele, carnea slabă și o mică parte a carbohidraților.
Deoarece organismul nu poate fi privat de nici un produs pe care îl consumi în mod regulat trebuie redusă cantitatea treptat, până la evitarea în totalitate a acelor alimente care ne fac rău. Stabilirea unor ore de masă și respectarea lor este un pas important în ajutarea organismului să se adapteze la un regim de viață echilibrat.
Aportul hidric este un factor extrem de important în combaterea cât și tratarea acestei afecțiuni. Apa consumată trebuie să fie de aproximativ 30 ml la fiecare kilogram pe care îl ai. Piele va deveni mai elastică, limfa se va drena mai ușor, iar depozitele de grăsime se vor “rupe” mai ușor la masaj.

Mișcarea, cel puțin 40 de minute în fiecare zi, frecventarea unui salon pentru ședințe de masaj, împachetările în termocuvertă și folosirea unor creme anticelulitice ca și adjuvant, ajută la eliminarea celulitei într-un timp mai scurt.

Cu puțină voință și ajutor din partea specialiștilor de la Salon Palas Athena vă puteți recăpăta tonusul pielii și puteți scăpa de celulită până la venirea verii.
Rămâi alături de Monitorul de Cluj  și Salonul Palas Athena pentru următorul articol de vineri la Ora de frumusețe!

Ne poți adresa întrebări pe adresa redacției, pe www.monitorulcj.ro ca și comentariu la articol sau pe pagina de facebook Monitorul de Cluj sau Palas Athena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter