Actualitate

Sorin Apostu şi Călin Stoia se simt „ameninţaţi”

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/penitenciar-gherla.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Avocaţii primarului suspendat Sorin Apostu şi ai omului de afaceri Călin Stoia, arestaţi pentru corupţie, spun că cei doi nu sunt trataţi corespunzător în Penitenciarul Gherla (foto) şi că vor sesiza organismele europene în domeniul drepturilor omului, informează Agerpres.</p>

Mai mult, omul de afaceri Călin Stoia a spus în timpul înfăţişării de joi a procesului în care este inculpat că unii deţinuţi îi ameninţă cu moartea.

Instanţa Curţii de Apel Cluj a decis, joi, amânarea procesului pe 9 februarie, la cererea unui alt inculpat în dosar, Aspazia Droniuc.

Potrivit materialului de trimitere în judecată, Sorin Apostu este acuzat de luare de mită, complicitate la spălare de bani în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la spălare de bani în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi primire de foloase necuvenite. Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş, este cercetat, printre altele, pentru dare de mită şi spălare de bani, iar soţia lui Sorin Apostu, avocatul Monica Apostu, este cercetată, printre altele, pentru complicitate la luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri şi complicitate la trafic de influenţă.

Pe 9 noiembrie, Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. De asemenea, Călin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a fost arestat pentru dare de mită.

Ultimele Stiri
abonare newsletter