Actualitate

Cadou de la Biogenis pentru părinții clujeni

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/19/07 interfon-motorola-mbp-11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Banca de celule stem Biogenis acodă luna aceasta fiecărui viitor părinte care alege să semneze un contract de recoltare și stocare celule stem câte un sistem de supraveghere a bebelușului, Interfon Digital Motorola.</p>

Interfonul oferit cadou de Biogenis în luna inauraie la semnarea fiecărui contract va permite părinților să supravegheze bebelușul în timp ce el doarme într-o altă încăpere.

Aparatul este echipat cu o tehnologie specială ceea ce conferă o claritate absolută a sunetului și le permite părinților să audă orice mișcare din camera copilului. Are o rază de acțiune de 300 metri în câmp deschis și avertizor sonor de ieșire din raza de acțiune. Sistemul de criptare a mesajului sonor va asigura confidențialitatea informațiilor, astfel că nu există posibilitatea ca altcineva să recepționeze sunetele din casă. În plus, led-urile luminoase îi avertizează și vizual pe părinți, nu numai sonor, asupra sunetelor din camera copiiilor.

Pentru mai multe informații referitoare la oferta lunii ianuarie, cei interesați pot intra în legătura cu Biogenis la numărul de call center 021 – 528.02.02, sau accesând pagina de contact de pe siteul www.biogenis.ro.

100.000 de părinți au apelat la serviciile Biogenis

Peste 100.000 de părinți au apelat până acum la serviciile grupului bănci de celule stem Biogenis. „Avem deja la activ mai multe utilizări cu succes în transplantare. Ultima probă, eliberată în septembrie 2010, s-a folosit în tratarea leucemiei la o fetiță de 22 de luni”, au declarat reprezentanții Biogenis.

Printre serviciile oferite de banca de celule stem este recoltarea de sânge din cordonul ombilical, în orice unitate medicală specializată din țară. Este important ca părinții să știe că nu se percepe nicio plată în avans pentru stocarea în România, iar proba de sânge ombilical este ridicată din spital chiar și în weekend.

Printre clienții Biogenis se află nume foarte cunoscute din viața publică din țară precum Andrea Marin Bănică, Nicoleta Luciu, Iuliana Tudor sau Analia Selis.

Recoltarea de celule stem, doar la naștere

Specialiștii Biogenis spun că recoltarea de celule stem din cordonul ombilical se poate face doar la naștere, de aceea este important ca părinții care își doresc să facă acest lucru să nu rateze singurul moment din viață. O sursă bogată de celule stem este sângele din cordonul ombilical recoltat după nașterea unui nou născut. „Sângele ombilical din care se va extrage concentratul de celule stem poate fi recoltat doar imediat după nașere”, au subliniat medicii de la Biogenis.

Colectarea sângelui este o procedură simpla și scurtă, care oferă deplină siguranță pentru sănătatea mamei și a copilului. Sângele din cordonul ombilical este singura sursă din care celulele stem se pot colecta prin metode non-invazive.

Celulele stem pot fi stocate pe termen nelimitat

Sângele astfel recoltat se transportă la laborator pentru a fi analizat în vederea validării pentru stocare. Dacă analizele sângelui sunt corespunzătoare, se va efectua procedura de recoltare a concentratului de celule stem. Probele obținute vor fi înregistrate și ulterior supuse procesului de criogenare treptată. Stocarea celulelor stem se face în criotancuri la -190 grade Celsius, în vapori de azot lichid. Astfel, celulele stem, obținute fără niciun risc pentru copil și mamă, fără probleme de ordin etic și disponibile la cerere pentru tratamente medicale, pot fi păstrate pe termen teoretic nelimitat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter