Actualitate

Spectacole cu casa închisă ale balerinilor pe gheaţă

<p>Cele două spectacole cu „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovsky, pe care le-au susţinut ieri artiştii trupei de balet pe gheaţă „Sankt Petersburg State Ballet on Ice”, la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, s-au jucat cu casa închisă.</p>

Pregătirile speciale ale scenei s-au încheiat ieri în jurul orei 16,00, cu montarea întregii instalaţii ce le asigură balerinilor pe patine o evoluţie pe măsura reputaţiei de care se bucură.

Pe scenă au evoluat 40 de balerini din cei 80 ai formaţiei complete din Sankt Petersburg. Ansamblul este considerat una din bijuteriile Rusiei, printre balerini numărându-se câstigatori ai multor medalii internaţionale sau olimpice la patinaj artistic.

„Publicului clujean îi este prezentat acest minunat spectacol cu «Spărgătorul de nuci», pus în scenă în 1960. De atunci a avut un succes enorm, dovadă că şi cele două spectacole de azi (miercuri – n.r.), de la orele 18,00 şi 21,00 se vor juca, aşa precum era de aşteptat, cu casa închisă”, a spus Mircea Buteanu, organizatorul evenimentului.

Poveştile puse în scenă de celebrii patinatori îmbină aranjamentul simfonic cu coloritul costumelor şi au fost primite cu încântare de spectatori în peste 7.000 de reprezentaţii din întreaga lume.

Compania „Sankt Petersburg State Ballet on Ice” este prima din lume care a reuşit să prezinte spectacole pe un patinoar instalat pe scene din teatre de pe toate continentele.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter