Actualitate

Tinerii care au vandalizat statuia lui Matei Corvin au fost amendați

<p>Cei patru tineri care au scris cuvinte obscene la adresa UDMR pe statuia lui Matei Corvin din Cluj au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti.</p>

 

Purtătorul de cuvânt al UDMR Cluj, Anca Purdea, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că trei dintre tineri au fost amendaţi cu câte 200 de lei, iar o fată a primit avertisment.

Anca Purdea a precizat că tinerii au fost sancţionaţi, conform legii, pentru „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate”.

După protestul de marţi seară din Cluj-Napoca, pe soclul statuii lui Matei Corvin au fost scrise cuvinte obscene la adresa UDMR.

Reacţia a venit imediat din partea Uniunii Democrate Maghiare din România care a condamnat cu fermitate 'actele de vandalism' şi a cerut ministrului de Interne pedepsirea celor vinovaţi.

„Am vorbit cu ministrul de Interne, i-am cerut să acţioneze cu fermitate împotriva huliganilor şi ca făptaşii să fie pedepsiţi. Aş dori, de asemenea, să subliniez faptul că un protest paşnic, civilizat este admis într-o societate normală, dar nu putem lăsa ca aceste proteste să degenereze în acţiuni îndreptate împotriva comunităţii maghiare”, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor, într-un comunicat difuzat miercuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter