Actualitate

Profesorii se pregătesc să iasă în stradă

<p>Profesorii din întreaga ţară vor să intre, începând de săptămâna viitoare, în grevă generală. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de ieri, de către secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Liviu Pop.</p>

 

Dascălii sunt nemulţumiţi de faptul că în anul 2012 nu se acordă nici o majorare a salariilor personalului din învăţământ, astfel încât nu se poate recupera reducerea cu 25% a salariilor, operată în baza Legii nr.118/2010. De asemenea, profesorii nu sunt de acord cu eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016. Sindicaliştii se plâng de faptul că s-a decis ca în anul 2012, sistemului de învăţământ să îi revină doar 2,3% din PIB, sumă insuficientă pentru derularea activităţii specifice.

Lucia Cojocaru, lider FSLI Cluj a declarat că a primit, ieri dimineaţă, o propunere din partea conducerii sindicatului pentru a începe organizarea acţiunilor de protest. „În cursul acestei săptămâni ne vom consulta cu direcţiunile şcolilor şi a liceelor din oraş pentru a stabili data exactă la care vom declanşa protestele şi câţi profesori vor participa. Dacă profesorii vor fi de acord cu aceste forme de protest, greva generală ar urma să fie declanşată, în toate şcolile din ţară începând cu data de 23 ianuarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter