Actualitate

Infirmieră la o grădiniţă din Alba, diagnosticată cu TBC

<p>Zeci de copii de la o grădiniţă cu program prelungit din oraşul Ocna Mureş au fost testaţi tuberculinic, după ce o infirmieră, angajată a unităţii, a fost diagnosticată recent cu TBC pulmonar, a declarat, marţi, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş.</p>

 

După ce, săptămâna trecută, infirmiera, care a fost de mai multe ori internată în spital în ultima perioadă, a fost diagnosticată, la Sibiu, cu tuberculoză pulmonară, o infecţie cu bacilul Koch, odată cu reluarea cursurilor, s-a dispus testarea IDR a celor 74 de copii care frecventează grădiniţa. De asemenea vor fi testaţi şi cei 16 angajaţi ai grădiniţei.

După trecerea a 72 de ore de la injectarea intradermică a celor 74 de minori şi 16 salariaţi se va stabili dacă cei în cauză au reacţie sau nu, a precizat Horea Timiş. În condiţiile în care copiii au fost vaccinaţi încă de la vârste mici, directorul DSP Alba şi-a exprimat speranţa ca niciunul dintre preşcolari să nu fi contactat această boală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter