Actualitate

Romtelecom, atenționat de CNA pentru folosirea muzicii unui colind ortodox în scop publicitar

<p>Maestrul Dan Grigore, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a caracterizat, marţi, drept o blasfemie, folosirea muzicii colindului „Domn, Domn să-nălţăm”, într-o campanie publicitară a Romtelecom.</p>

 

„E o blasfemie. Mă simt jignit de această reclamă!”, a spus Grigore, care a criticat ceea ce a numit „o mizerie folosirea în scopuri ascunse, nu doar comerciale, a unui colind creştin-ortodox”.

Christian Mititelu, un alt membru al Consiliului, a apreciat, la rândul său, că aceasta este o „reclamă simplistă, ieftină, care nu face cinste Romtelecom”.

Reprezentanţii societăţii au susţinut că intenţia acesteia nu a fost una jignitoare, reclama fiind realizată cu concursul corului „Acustic”, dirijat de Mihai Jinga.

În urma discuţiilor, membrii CNA au decis să trimită Romtelecom o scrisoare de atenţionare în care precizează că o astfel de abordare riscă să lezeze sentimentele religioase. De asemenea, CNA va cere punctul de vedere al Patriarhiei Române legat de acest subiect.

CNA a primit în ultima perioadă 30 de reclamaţii, număr apreciat fără precedent, în legătură cu faptul că, în campania de marketing cu tematică legată de sărbătorile de iarnă, difuzată prin  tv şi radio, SC Romtelecom SA a folosit linia melodică a unor colinde creştin ortodoxe şi a înlocuit chemarea „Domn, Domn să-nălţăm” cu „Rom-Rom-Telecom”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter