Actualitate

FMI cere Europei să adopte acţiuni rapide pentru restabilirea încrederii

<p>Europa se va confrunta cu „o spirală descendentă a prăbuşirii încrederii” dacă nu va adopta măsuri suplimentare, iar Asia ar putea înregistra dificultăţi pe fondul continuării reformelor structurale, a declarat luni David Lipton, director adjunct al FMI, transmite Reuters.</p>

 

„Dacă nu va acţiona, Europa se va confrunta cu o spirală descendentă a prăbuşirii încrederii, cu stagnarea creşterii şi mai puţine locuri de muncă”, a afirmat oficialul FMI la cel de-al cincilea Forum Economic al Asiei, ce se desfăşoară la Hong Kong.

Săptămâna trecută David Lipton a apreciat că economia Chinei este afectată de încetinirea creşterii în Statele Unite şi Uniunea Europeană dar a exclus posibilitatea unei aterizări forţate.

S&P a retrogradat în 13 ianuarie ratingurile AAA atribuite Franţei şi Austriei cu o treaptă, la AA plus, cu perspectivă negativă, şi a confirmat ratingurile unor ţări ca Germania, Belgia şi Olanda. De asemenea agenţia de evaluare financiară a revizuit în scădere ratingurile Italiei, Spaniei şi Ciprului cu două trepte şi a retrogradat Malta, Slovacia şi Slovenia cu o treaptă.

Analiştii S&P au apreciat că decizia de a revizui în scădere ratingurile suverane de credit a nouă din cele 17 state membre ale zonei euro vine în urma creşterii dificultăţilor legate de criza datoriilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter