Actualitate

Inaugurarea centrului wellness de la Băile Tuşnad a fost amânată

<p>Inaugurarea centrului wellness de la Băile Tuşnad, programată pentru această perioadă, a fost amânată întrucât apa ce va fi folosită în bazine are o concentraţie mare de gaz şi trebuie făcută o investiţie suplimentară pentru separarea acestuia.</p>

 

Primarul staţiunii Băile Tuşnad, Albert Tibor, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că analizele efectuate apei termale ce va fi folosită în bazine au arătat că aceasta conţine o cantitate însemnată de gaz, dar şi mult magneziu sau fier, care s-ar depune pe instalaţii şi le-ar putea deteriora.

Din acest motiv, s-a luat decizia construirii unui centru de tratare a apei şi a unei mofete, lucrările urmând să înceapă atunci când vreme o va permite.

Albert Tibor a explicat că investiţia suplimentară, evaluată la 270.000 de Euro, va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a asigurat şi restul fondurilor pentru amenajarea centrului wellness.

Primarul şi-a exprimat speranţa că, dacă totul ve decurge conform planurilor, centrul va fi inaugurat cel mai târziu în luna iunie.

Centrul din Băile Tuşnad are şase bazine - unul pentru copii până la 4 ani, un jacuzzi, un bazin de înot şi trei bazine cu apă termală. Interesant este că unul dintre bazinele cu apă termală va fi în aer liber şi va fi interconectat cu unul din interior, doritorii putând ajunge, pe sub perete, din interior în afară.

De asemenea, turiştii vor avea la dispoziţie patru saune - finlandeză, turcească, cu sare şi cu infraroşu -, un centru de masaj şi două localuri. Capacitatea centrului wellness va fi de aproximativ 1.300 de persoane pe zi.

Albert Tibor a subliniat, de mai multe ori, că aceasta este cea mai importantă investiţie din zonă, realizată în domeniul agrementului, care va atrage după sine triplarea numărului de turişti români şi străini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter