Actualitate

Protestatar sibian cu capul spart de un ghiveci. Poliția caută autorul

<p>Poliţiştii Secţiei 1 din Sibiu au început marţi cercetările pentru a-l găsi pe sibianul care a aruncat cu un ghiveci cu flori, de la balcon, spărgându-i capul lui Alexandru Sonoc, şeful Secţiei Galeriilor de Artă a Muzeului National Brukenthal, care manifesta paşnic luni seara, pe Bulevardul Mihai Viteazu, alături de alţi peste 1.300 de sibieni, a declarat, marţi, pentru Agerpres, inspector Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.</p>

 

„S-a deschis un dosar penal cu autor necunoscut pentru vătămare corporală. Poliţiştii de la Secţia 1 nu au reuşit încă să-l identifice pe cel care a aruncat cu ghiveciul, însă cercetările continuă, pe baza probelor”, a explicat reprezentanta IPJ Sibiu.

Poliţiştii anchetează incidentul pe baza înregistrărilor foto şi video puse la dispoziţie de Jandarmeria Locală, a precizat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, locotenentul Alexandru Costea. Acesta a declarat pentru Agerpres, că jandarmii au predat poliţiştilor atât înregistrările, cât şi ghiveciul aruncat.

Conducerea Muzeului Naţional Brukenthal a cerut autorităţilor marţi, printr-un comunicat de presă, să fie identificat autorul care l-a lovit pe Alexandru Sonoc.

„În seara zilei de 16.01.2012, în cadrul manifestărilor autorizate de protest, domnul Alexandru Sonoc, şeful Secţiei Galeriile de Artă a Muzeului Naţional Brukenthal, a fost grav rănit cu un obiect aruncat de la etajul unui imobil de pe strada Mihai Viteazu din Sibiu. Instituţia noastră face apel către autorităţile abilitate pentru identificarea autorilor acestei tentative la viaţa unuia dintre cei mai valoroşi angajaţi ai muzeului”, se arată în comunicatul emis de directorul general al muzeului sibian, Sabin Luca.

Manifestarea de luni seara a fost organizată de Asociaţia Sibiu Decembrie 89, cu avizul Primăriei. Protestele vor continua la Sibiu până pe 24 ianuarie.


Ultimele Stiri
abonare newsletter