Actualitate

Biblioteca județeană a lansat o pagină web dedicată adolescenților

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/18/06 slide2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca a lansat pagina web dedicată adolescenţilor. Pagina web este menită să le stimuleze acestora plăcerea de a citi şi de a se implica în acţiunile derulate de instituţia de cultură.</p>

Noua secţiune a paginii web a bibliotecii poate fi consultată la adresa: www.bjc.ro/paginaadolescentilor şi pune la dispoziţie informaţii utile privind educaţia, sănătatea, timpul liber, voluntariatul, acţiunile din comunitate, dar şi despre modul în care se poate preveni consumul de substanţe care dau dependenţă.

Directoarea bibliotecii, Sorina Stanca, a prezentat pentru Agerpres acţiunile din 2012 pe care le va derula instituţia, precizând că acest an este dedicat adolescenţilor. Totodată, Sorina Stanca a precizat că, pentru programul „AdolescenTEEN” şi pagina web, au fost consultaţi profesori din învăţământul preuniversitar, numeroşi tineri, bibliotecari, prieteni ai acestora şi publicul larg.

Informaţiile oferite pe pagina web a adolescenţilor sunt grupate pe mai multe categorii. „Biblioteca ta” cuprinde un link spre Catalogul online al bibliotecii, pentru cei ce doresc să afle dacă biblioteca deţine în colecţiile sale un anumit document.

Celelalte registre sunt „Serviciul de referinţe prin mesageria instantă - bibliotecar online”, „Serviciul de referinţe prin e-mail - întreabă bibliotecarul” şi o secţiune cu recomandări de lectură intitulată „Adolescenţa în colecţiile bibliotecii”. Pagina web include şi liste cu link-uri spre cărţi electronice, benzi desenate, cărţi audio, o listă cu aplicaţii software utile şi o alta cu reviste online pentru tineri.

Adolescenţii sunt invitaţi să contribuie la completarea acestor liste.

Pagina adolescenţilor lansează şi un concurs de fotografie, a cărui temă se va modifica lunar. Adolescenţii sunt aşteptaţi să încarce propriile fotografii şi să îşi invite prietenii să le voteze.

Totodată, „Calendarul evenimentelor” le aduce la cunoştinţă evenimentele din bibliotecă la care sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter