Actualitate

Cluj-Napoca, promovat la Târgul de Turism de la Madrid

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/17/04 targ madrid.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Municipiul va fi promovat în cadrul unuia din cele mai prestigioase târguri internaţionale de turism, cel de la Madrid.</p>

Municipiul Cluj-Napoca va fi prezent, în perioada 18-22 ianuarie, la unul dintre cele mai prestigioase târguri internaţionale de turism, ajuns deja la cea de-a 32-a ediţie, FITUR 2012, desfășurat la Madrid.

Târgul de turism va fi dedicat atât specialiştilor, mai exact, principalilor jucători din industria de turism, care vor analiza ofertele expozanţilor, având drept obiectiv elaborarea unei strategii în domeniu, cât şi publicului larg. Anul trecut, la eveniment au participat peste 10.400 de companii, orașe, organizaţii de cultură, universităţi, asociaţii comerciale, agenţii de turism din 166 de ţări şi regiuni ale globului. Târgul a fost vizitat de peste 200.000 de specialişti în turism şi potenţiali turişti, iar evenimentul a fost mediatizat de peste 7.700 de jurnalişti din 59 de state.

Clujul va participa ca să schimbe mentalități

Potrivit Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca, numărul mare de vizitatori şi mediatizarea intensă constituie motivele pentru care municipalitatea clujeană a decis să promoveze oraşul la Târgul de Turism de la Madrid, cu scopul bine definit de a schimba mentalităţile existente în acest moment la nivel european şi a transforma Clujul într-o destinaţie turistică durabilă.

„Totodată, Primăria municipiului Cluj-Napoca speră să facă încă un pas în atingerea principalului obiectiv în plan cultural: Cluj Napoca 2020 – Capitală Culturală Europeană”, au mai menționat reprezentanții Primăriei. Aceștia au subliniat că un alt motiv pentru care a fost ales Târgul de Turism de la Madrid este legătură aeriană directă a Clujului cu Madrid şi cu alte oraşe din Spania, ceea ce constituie un avantaj semnificativ pentru atragerea potenţialilor turişti.

Specialități gastronomice pentru promovarea orașului

Materialele de promovare turistică a Clujului vor consta din roll-up-uri, pliante, harta municipiului, harta centrului istoric, pixuri cu logo-ul Clujului, dar şi atracţii gastronomice specifice zonei noastre. Pliantele, editate în limbile spaniolă şi engleză, vor promova Centrul istoric al municipiului Cluj – Napoca, principalele evenimente locale, obiectivele naturale de agrement din împrejurimile Clujului, muzeele oraşului, Grădina Botanică, curiozităţile oraşului şi un pliant special dedicat candidaturii urbei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2020.

La standul Clujului va fi distribuită o nouă hartă a centrului istoric, hartă care redă tridimensional principalele obiective turistice ale orașului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter