Actualitate

Peste 40 de autovehicule ale Internelor, avariate de manifestanți

<p>Peste 40 de autovehicule ale structurilor din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, respectiv 39 de autospeciale ale Jandarmeriei, cinci autovehicule ale poliţiei şi o autospecială a pompierilor, au fost avariate duminică, în timpul protestelor violente din Piaţa Universităţii din Bucureşti, a anunţat, luni, şeful Departamentului de ordine publică, Ioan Dascălu, citat de Agerpres.</p>

 

În urma acţiunii forţelor de ordine, 247 de persoane au fost conduse la şase secţii de poliţie, iar în cazul a 36 de persoane au fost întocmite acte premergătoare pentru începerea urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, port ilegal de armă albă, distrugere. Celelalte persoane au fost sancţionate contravenţional.

Ioan Dascălu a declarat că printre persoanele duse la secţii se află membrii ai galeriilor echipelor de fotbal Petrolul, Dinamo şi Steaua.

Tot în timpul protestelor din Bucureşti au fost distruse şapte magazine, patru sucursale ale unor bănci şi case de schimb valutar, a fost incendiat un autoturism proprietate personală şi au fost distruse staţii RATB.

Echipajele SMURD au intervenit în 45 de cazuri, dintre care 23 de agresiuni fizice şi 19 de intoxicaţii cu gaze.

În urma confruntărilor cu manifestanţii, 10 jandarmi au fost răniţi, iar doi încă se află în spital în stare gravă.

La rândul său, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a anunţat că poliţiştii şi procurorii au reţinut trei persoane, iar una va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

abonare newsletter